TurismoenCatalunya
CAENESFR

Parc natural del Cadí - Moixeró

Parc natural del Cadi Moixero informacio turistica , parcs naturals Catalunya
Serra del Cadí. Fotografia: E.R.R.
El Parc Natural del Cadí - Moixeró és un espai d'interès natural de Catalunya, caracteritzat per la bellesa dels seus variats paisatges, per la gran biodiversitat i pel seu patrimoni cultural i històric. Situat als Prepirineus, el parc està format per les serres del Cadí i de Moixeró, i pels massissos de Pedraforca, el Puigllançada i gran part de la Tosa d'Alp.
Les serres prepirinenques del Cadí i de Moixeró formen una impressionant barrera muntanyosa de trenta quilòmetres d'extensió. Entre els paratges d'especial atractiu podem citar els abruptes penya-segats del vessant nord de la Serra del Cadí, el pic del Vulturó (el més alt del parc, amb 2.648 m), i les fonts del riu Bastareny.
La vegetació del parc és molt variada, amb algunes espècies molt valuoses, 50 d'elles considerades com endemismes catalans. Entre els animals destaquen l'isard, el picot (símbol del parc), el mussol pirinenc i la marta.
El parc disposa d'una xarxa extensa d'itineraris i senders senyalitzats, amb diversos nivells de dificultat, i d'equipaments que faciliten la visita al públic.
Contacte
+
Contacte
Centre d'Informació del Parc Natural del Cadí-Moixeró
Carrer de la Vinya, 1 - 08695 Bagà (Lleida)
Tel.: 938 244 151
Fax: 938 244 312
Correu electrònic: pncadimoixero@gencat.net
Dades del parc
+
Dades del parc
L'any de creació: 1983
Superfície: 41.060 ha ha
Municipis: Alàs i Cerc, Alp, Bagà, Bellver de Cerdanya, Castellar de n'Hug, Cava, Das, Gisclareny, Gósol, Guardiola de Berguedà, Josa i Tuixén, La Vansa i Fórnols, Montellà i Martinet, Riu de Cerdanya, Saldes, Vallcebre, Urús.
Comarques: Alt Urgell, Berguedà, Cerdanya.
Província: Girona, Barcelona, Lleida.

Plànol del parc
Com arribar
+
Com arribar
Amb autobús. Parades d'autobús a la Seu d'Urgell, Bagà, Guardiola de Berguedà, Gósol, Castellar de n'Hug, Alp, Bellver de Cerdanya i Puigcerdà.
Amb tren. RENFE. Trens Regionals ( línia R3 ). Estació de Puigcerdà o Estació d'Alp.
En cotxe. Carretera C-14 (Tàrrega - Oliana - Adrall), N-260 (Pobla de Segur - La Seu d'Urgell - Puigcerdà - Ripoll), C-16 (Berga - Bagà - Riu de Cerdanya).
Localització
+
Localització
A prop d'aquí
Atraccions
Hotels
Atraccions
Hotels